Alegeri europarlamentare 2019. Garduri metalice și corturi la Palatul Administrativ din Ploiești

0
196

Alegerile europarlamentare au loc duminică, 26 mai. Pentru desfășurarea în bune condiții a scrutinului, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova a anunțat că au fost luate o serie de măsuri. La Palatul Administrativ din Ploiești vor fi montate garduri metalice și corturi, „ca zonă tampon pentru prevenirea aglomerării de la sala Europa”.

Procesul de votare se va desfășura în ziua de 26.05.2019, între orele 07:00 – 21:00. Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a anunțat un plan de măsuri pentru prevenirea incidentelor de orice fel.

Astfel, jandarmii vor asigura măsuri de pază la sediul biroului electoral județean, dar și la alte 220 de secții de votare, din totalul de 623 de secții care vor funcționa în Prahova.

Tot jandarmii vor asigura însoțirea și protecția urnelor mobile la nivelul secțiilor de votare date în responsabilitate, precum și protecția a 44 de locuri de depozitare temporare din totalul de 104 existente la nivelul județului.

Comitetul tehnic întrunit în data de 19.05.2019 sub coordonarea prefectului județului Prahova și a președintelui B.E.J. Prahova a luat o serie de măsuri pentru preîntâmpinarea unor probleme legate de transportul buletinelor de vot.

Astfel, au fost stabilite trasee pentru preluarea și transportul buletinelor de vot, dar și constituirea unui perimetru delimitat de garduri metalice pe latura Nord – Est a Palatului Administrativ – intrarea B, unde vor fi montate corturi de către I.S.U. Prahova, ca zona tampon pentru prevenirea aglomerării sălii” Europa”, a anunțat IJJ Prahova. Aici vor fi montate băncuțe și scaune, dar și instalația de sonorizare;

Totodată, va fi constituit un punct de coordonare, în data de 26.05.2019, începând cu orele 21:00, ( în dreapta barierei de la parcarea de la intrarea B),din care vor face reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, I.S.U, și Primăriei Ploiești cu rolul pe de o parte ,de a asigura ordinea la intrare a membrilor comisiei cu rezultatul votării, iar pe de altă parte pentru coordonarea integrată și rezolvarea cu celeritate a solicitărilor președinților secțiilor de votare privind repartizarea autotvehiculelor necesare și însoțirea cu pază înarmată a membrilor comisiilor cu rezultatul votării la B.E.J.Prahova, a anunțat IJJ Prahova..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.